Waar moet ik op letten als ik zaken doe in het buitenland?

Onze oplossingen Neem contact op

Ken de risico's als u op buitenlandse markten gaat ondernemen

De buitenlandse zakenmarkt biedt kansen. U hebt de mogelijkheid uw onderneming te laten groeien. Maar nieuwe en soms ook onbekende markten brengen tegelijkertijd risico’s met zich mee. Een van deze risico’s is het uitblijven van betalingen. Er zijn vele redenen waarom buitenlandse klanten hun facturen niet betalen: politieke omstandigheden, de economie, hun bankrelaties en de bedrijfscultuur in dat land, om er slechts enkele te noemen. Een van de belangrijkste taken voor iemand die zich met internationale verkoop bezighoudt, is het volgen van al deze factoren. Informatie is een belangrijk hulpmiddel voor omzetstijging, en maakt betere beslissingen mogelijk.

Een belangrijke stap bij het betreden van buitenlandse markten is het bepalen van de betalingsvoorwaarden die u wilt bieden. Vooruitbetaling wanneer de risico’s hoog zijn, is zeker een goede keus. Dit beperkt echter het aantal orders die u ontvangt, omdat de cashflow van de klanten zelf onder druk komt te staan.

Neem maatregelen om uw risico's te beheersen

U wilt wellicht handelen op krediet om uw omzet te maximaliseren. In dat geval moet u de risico’s kennen en beheersen door de kredietwaardigheid van elke klant te controleren.  Tussen de twee uitersten - vooruitbetaling en handelen op krediet - kunt u kiezen voor andere opties zoals documentair incasso (waarbij uw bank de vordering voor u int) en een Letter of Credit, een zeer handig hulpmiddel dat echter ook tijdrovend kan zijn.
Welke methode u ook kiest, aandacht voor details wordt elk jaar belangrijker. Grondige controle van importeurs, hun bankrelaties en partners is essentieel. Dit doet u met behulp van de beste en meest actuele informatie.

De belangrijkste succesfactoren voor buitenlandse handel zijn identiek aan die voor vele andere bedrijfsactiviteiten: een duidelijk gedefinieerd proces, goed opgeleid personeel en regelmatige monitoring. Als u voor ons kiest, beschikt u over gegevens en services die zijn ontwikkeld ter ondersteuning van en integratie in uw processen en systemen.

Onze kredietverzekering is veel meer dan een polis: onze klanten hebben toegang tot vele tools voor buitenlandse handel, en kunnen profiteren van een wereldwijde incassoservice.

Gebruik onze kennis en jarenlange ervaring als u zakendoet in het buitenland.

Neem contact op

Als u de eerste stappen in de buitenlandse handel zet, is het van cruciaal belang om uw financiële verplichtingen te plannen. Uw bedrijf zal profiteren als u de mogelijke scenario’s overweegt en experts raadpleegt die u kunnen helpen en adviseren over hoe u het best kunt reageren. Er zijn vele opties om verliezen door late of wanbetaling te voorkomen en voor incasso.  Wij hebben een wereldwijd netwerk die uw beslissingen ondersteunt en u helpt om exportcontracten zeker te stellen.  Als u een verzekering afsluit of kiest voor garanties voor internationale handel, krijgt u toegang tot unieke informatie en de laatste inzichten in de markten waar u zaken doet. U kunt aantrekkelijkere voorwaarden aan uw klanten bieden en nieuwe kopers bereiken. Ondersteund door Euler Hermes doet u zaken met vertrouwen en bouwt duurzame klantrelaties op.