Goed creditmanagement voorkomt dat je tegen een klap oploopt

Verlaag jouw debiteurensaldo met een goede strategie

Welke credit management strategie is goed voor jouw business?

Goed creditmanagement levert je pure winst op. Het beperkt je kredietrisico’s. Het zorgt voor extra werkkapitaal. Uitstaande nota’s worden strikt bewaakt. Betaalgedrag van klanten wordt bijgehouden. Creditmanagement gaat over alles van opdracht tot betaling. Hoofddoel is dat je niet tegen een klap aanloopt als facturen niet worden betaald. En dat je sneller over cash beschikt voor het doen van de gewenste investeringen.


Welke creditmanagement strategieën zijn er?

Creditmanagement bestaat uit drie onderdelen:  debiteurenbeheer, informatie en incasso. Met goed creditmanagement signaleer je kredietrisico's, verlaag je jouw debiteurensaldo verlaagd en krijg je jouw facturen op tijd betaalt. Dit resulteert in een optimale cashflow, welke onmisbaar is voor de continuïteit van jouw bedrijf.

Er zijn 4 creditmanagement strategieën die veel worden gebruikt:

  1. Eigen voorziening treffen
  2. Factoring
  3. Letter of Credit
  4. Kredietverzekering afsluiten
In onze infographic, die je hierboven kunt downloaden, lees je per strategie de voor- en nadelen.

Kies voor zekerheid

Ondernemers houden zich liever bezig met de eigen business. Dat begrijpt Euler Hermes als geen ander. Met onze kredietverzekeringen zorgen wij voor zekerheid. Dan hoef je niet wakker te liggen omdat een grote factuur misschien onbetaald blijft. Een kredietverzekering geeft betalingszekerheid. Veel ellende wordt voorkomen en jij kunt je maximaal concentreren op je eigen zaak. Een kredietverzekering is geen garantie dat er geen wanbetaling plaatsvindt, maar de gevolgen vangen wij voor je op.

Bekijk onze oplossingen