Goed credit­­management voorkomt dat je tegen een klap oploopt

Verlaag jouw debiteurensaldo met een goede strategie

Welke credit­­management strategie is goed voor jouw business?

Goed creditmanagement levert je pure winst op. Het beperkt je kredietrisico’s. Het zorgt voor extra werkkapitaal. Uitstaande nota’s worden strikt bewaakt. Betaalgedrag van klanten wordt bijgehouden. Creditmanagement gaat over alles van opdracht tot betaling. Hoofddoel is dat je niet tegen een klap aanloopt als facturen niet worden betaald. En dat je sneller over cash beschikt voor het doen van de gewenste investeringen.


Welke credit­­management strategieën zijn er?

Creditmanagement bestaat uit drie onderdelen:  debiteurenbeheer, informatie en incasso. Met goed creditmanagement signaleer je kredietrisico's, verlaag je jouw debiteurensaldo verlaagd en krijg je jouw facturen op tijd betaalt. Dit resulteert in een optimale cashflow, welke onmisbaar is voor de continuïteit van jouw bedrijf.

Er zijn 4 creditmanagement strategieën die veel worden gebruikt:

  1. Eigen voorziening treffen
  2. Factoring
  3. Letter of Credit
  4. Kredietverzekering afsluiten
In onze infographic, die je hierboven kunt downloaden, lees je per strategie de voor- en nadelen.

Kies voor meer zekerheid voor jouw credit management

Je bent liever bezig met ondernemen. Dat begrijpen wij als geen ander. Met onze kredietverzekeringen  zorgen wij voor meer zekerheid in jouw debiteurenbeheer. Dan heb je geen twijfel meer of je die grote opdracht wel aan moet nemen. En lig je niet wakker omdat je twijfelt of een grote factuur wel betaald wordt. Een kredietverzekering geeft betalingszekerheid. Veel ellende wordt voorkomen en jij kunt je maximaal concentreren op jouw eigen zaak. Een kredietverzekering is geen garantie dat klanten  jouw facturen altijd betalen, maar gaat het toch mis dan vergoeden wij aan jou de schade.